Dolar 32,3266
Euro 35,0730
Altın 2.302,01
BİST 9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

2016 yazının trendleri

20.03.2016
480
A+
A-
2016 yazının trendleri

2016 yazının trendleri

Londra ve Milano Moda Haftaları sona ererken 2016 ilkbahar-yaz moda trendleri şekillenmeye başladı. Önümüzdeki sezonun trendleriyle podyumlardan sokaklara yansıyacak trendler belli oldu.
Volümlü kollar
Ünlü tasarımcılar 2016 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında güçlü omuz ve kollar için çalışmış. Önümüzdeki yazın en önemli detayları omuz ve kollarda daha çok görünmekte. Dikkat çeken pencereler, volümler, omzu açıkta bırakan tasarımlar, kollara vurgu yapan fırfırlar ve danteller yeni sezonda gözleri omuz ve kollara çeviriyor.
Geçmişten esintiler
Zarif 60’lar, özgür 70’ler derken hem Londra’da hem de Milano’da geçmişin izleri tasarımlara şekil verdi. Tasarımlarında geçmişte kullanılan desenler ve formlardan çok iyi bir şekilde kullanılmıştır.
Pembe ve tonları
“2016 ilkbahar-yaz sezonunun en dikkat çeken rengi  “Pembe” olacak. Pembe ve pudra tonlarının başrolde olduğu tasarımlarda romantik görünüş katmış olacaktır.
Floral detaylar
Çiçeksiz bir yaz düşünülemez, özellikle 2016 model çiçekler hiçbir sezona benzemeyen form ve canlılıkta karşımızda olacaktır. Çiçek motifleriyle işlenen gömlek yakaları, 3D çiçekler, floral baskılar, doğayı simgeleyen renklerle Londra ve Milano’yu çiçek bahçesine çevirdiler.
Monokrom
Monokrom şıklığı, siyah ve beyazın kusursuz uyumuyla yine klasik ve ağır duruşundan ödün vermedi. 2016 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında bu asil rengin birlikteliği abartılı ve rengârenk tasarımların yanında ağırbaşlı duruşunu sürdürdü.
Kroşe
El emeği göz nuru kroşeler, tığlar, nakışlar, delikli kumaşlar 2016 ilkbahar-yaz sezonunda bin bir emek koleksiyonlara referans oluyor. Sahip oldukları etnik ve vintage görüntü sayesinde dokunduğu her parçayı yaşanmışlık kazandıran nostaljik detaylar, yeni sezonda da dikkat çekiyor.
Blok desenler
Kontrast desenler birlikte müthiş bir ahenk yaratırken, birbirine zıt desenlerin müthiş uyumu şaşırtdı.
Romantik
Zarif danteller, uçuş uçuş kumaşlar, minimal fırfırlar ve pastel soft tonlarla 2016 ilkbahar-yaz sezonu romantik ve feminen kadınların seçimi. Zamansız aynı zamanda modern siluetler peri masalını hatırlatan detaylarla yeni sezonda romantik bir hikâye anlatıyor.
Viktoryen dönem
Hem Londra hem de Milano’da sergilenen 2016 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında geleneksel tavır ve unutulmayan dönemler, tasarımcıların ilham kaynağı oldu. Viktoryen ve Kral Edward dönemlerini anımsatan elbiseler nostaljik bir hava oluşturdu.
Fırfır
Fırfır ve volanlar, yeni sezonun en çok kullanılan detayı olacak. Fırfırlı gömlekler, etekler, bluzlar ve elbiseler koleksiyona hareket kattı. Neredeyse tüm defilelerde gözümüze çarpan fırfırlar, romantik trendin baş temsilcisi oldu.
Cut out
Cut out kesimler, seksi pencerelerle sezonun en seksi siluetlerine imza attı. Cesur ve iddialı parçalarda cut out geçişler görülmeye değerdi.
Rock n roll
Zincirler, deriler ve zımba detaylarla rock’n roll’suz bir sezon düşünülemezdi. Feminen ve romantik tarzların yanında asi şıklığı simgeleyen parçalar, koleksiyonlarda kusursuz bir denge yarattı.
Parlak renkler
Yaz gelince göz alıcı renkleri bu mevsimlerden ayrı düşünmek olmaz.Alabildiğine renkli 2016 ilkbaharyaz koleksiyonları podyumdan sokağa çıkacak.
Işıltı
Sade ve minimalist yaklaşımların yanı sıra yeni sezonda pul, payetler, ışıltılı kumaşlar ve fütüristik metal tonlar önümüzdeki yaz gardıroplara ışıltı katacak.
Sportif
Önümüzdeki yaz sportif tarzlar güçlü tavrını devam ettiriyor. Spor dokunuşlar, oversize kesimler, casual ve sportif parçalar 2016 ilkbahar-yaz sezonunda rahat ve cool siluetleri işaret ediyor.

Güzellik
Web Tasarım ve Yazılım Uzmanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.