Dolar 32,4499
Euro 34,8452
Altın 2.477,40
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16 °C
Az Bulutlu

Zeytin ve faydaları

Zeytin ve faydaları

Zeytin ve faydaları

Zeytin Avrupa,Afrika,Güney Asya ve Australyada daha çok yaygındır.Zeytin mayıs ve haziran aylarında çiçek açar,ekim ve kasım ayında meyve verir.20 çeşidi vardır.Zeyin 1500-2000 sene yaşar.150 sene meyve verme gücündedir.Milattan  2500 sene önce Mısırlılar zeytini ilaç amaçlı kullanmış ve bir çok hastalıkların (yanık,giz hastalıkları,romatizma ve s.) tedavisinde kullanmışlar.

Zeytinde Omega-6 yağlı turşular,C,PP,E,A,K,B qrupu vitaminler,beta-karoten, fosfor, demir, potasyum, magnezyum, bakır, kalsiyum, çinko,organik asitler, proteinler, besin lifleri ve s. mineraller vardır.

Omega-6 yağlı turşular kalp-damar ve beyin için çok iyi gelir.Bu maddeler vücutta ‘kötü’ kolesterolun seviyesini düşürür ve damarları temizler.Kötü kolesterol aterosklerozun gelişmesine yol açar ve bu da kalp krizi,insult gibi hastalıkların olmasına sebeb olur.

Zeytin yağı miyde-barsak sistemine çok iyi gelir.Kara ciğer ve safra kesesinin durgunluğunun karşısını alır.Aynı zamanda kabızlık şikeyeti olanlara çok iyi gelir.Kabızlığı olanlar zeytin yağı eklenmiş sebze salatası ve ya 1 bardak yoğurta ilave edilmiş 1 çay kaşığı zeytin yağı sorununuzu çözmüş olacaksınız.

Zeytin insana ek enerji verir.Yaşlanmanı geciktirir,vücudu kanserden korur.İnsanın çalışma gücünü çoğaltır ve insan her zaman zinde olur.Zeytunda bulunan liqnan kadınları meme kanserinden,skvalen ise deri kanserinden korur.Aynı zamanda vücut bakımında,saçlar,tırnak ,cilt için yapılan maskelerde kullanılan zeytin mozmetik ürün gibi de kullanılmaktadır.

Zeytin yemek kemikleri, dişleri sağlıklı yapar,bağışıklık sistemini sıkılaştırır.

Her gün düzenli olarak kullanılan zeytin,vücudunuzda olan tüm sorunlardan kurtulmasına yardımcı olur.Özellikle miyde hastalıkları olan insanların zeytin yağı kullanmakları özellikle önerilir.

Güzellik
Web Tasarım ve Yazılım Uzmanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.