Dolar 32,5078
Euro 34,6202
Altın 2.436,06
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Bebeklerde diş çıkarma dönemi

Bebeklerde diş çıkarma dönemi

Bebeklerde diş çıkarma dönemi

Bütün annelerin bildiği gibi bir yaşına kadar olan dönem bebeklerin en zorlu dönemidir.Hem anne için ,hem bebek için.Anne için neden zorlu diye sorarsanız-çünkü bebeğinin sorunun ne olduğunu anlamakta zorluklar olur.Konuşamayan bebek sonuçta.Peki bebeğin zorlukları nedir?Bildiğiniz gibi bebek bir yaşına kadar tüm vücudu oluşmak zorundadır.Diş çıkmalı,davranışlar,tepkiler normalleşmeli,konuşmaya başlamalı,dinlemesi,yemesi,içmesi,gezmesi,kısaca söylersek beyinle ilgili bütün haraketleri oluçmak zorunda.Oluşmazsa bebekte bir sorun var demektir.Ve tüm bu zorlu dönemle beraber bebekler en zorlu dönem olan diş çıkarma dönemini de geçmek zorundalar.Neden mi zorlu dönem?Çünkü,diş çıkartırken bebeklerde tüm sinir sistemi yerinden oynar,kulak ağrıları başlar,yemek yememezlik ve s. bu gibi sorunlar oluşur.Peki bebekler kaç ayından diş çıkarmak için hazırlıklara başlar ve diş çıkarma belirtileri nelerdir?

Diş kaçıncı ayda çıkmaya başlar?

Bebekler nerdeyse 3 ayından diş çıkarmak için belirtiler ortaya çıkar.Bebek 6 ayında ilk dişini çıkarır ve bu süre 14 aya kadar geçikebilir.

Diş çıkarma belirtileri:

  • Uyku düzeninin bozulması
  • iştahanın olmaması
  • rahatsızlık
  • artan tükrük
  • ellerin sürekli ağzına sokma
  • ağızetrafı sululuk
  • ateşin yükselmesi
  • kızarmış ve şişmiş diş etleri

Bebeğinizde bu belirtiler başladıysa kendibaşınıza ,doktora görinmeden hiç bir ağrıkesici,ateş düşürücü ilaçlar kullanmayınız.Bu bebeğinizin sağlığı açısından çok tehlikeli olabilir.

Diş çıkarma döneminde bebek rahatlatan yöntemler:

  • Eğer bebeğinize yardımcı olmak istiyorsanız onun çiyneye bileceği sert birşeyler verin.Çiynenen her hangi bir sert lastik dişin üstünü açar ve dişin kolaylıkla çıkabilmesine yardımcı olur.
  • kauçuk ve ya lastik kaşıklar alıp buzdolabında beklettikten sonra çiğnemek için bebeğe verin.Soğuk kaşık diş etlerinin ateşini alacak ve şişkinliğini azaltacaktır.
  • Sürekli akan tükrük bebek vücudunda susuzlaşmaya getirebilir.O yüzden anne sütü ve her hangi anne sütü yerine kullandığınız bebek yemeği varsa onu ,daha sıklıkla vermeniz gerekir.Bazen oda ısısında olan 30 ml su da verirseniz bebeği rahatlatmaya yardımcı olacaktır.
  • Bu dönemde bebeklere salatalık,muz,havuc gibi serf yiyecekler verebilirsiniz.Ama yiyeceklerin boğazına kaçıp boğulmasına dikkat etmeniz gerekir.
  • Doktor tavsiyesine göre damağa sürülecek ilaclar kullanabilirsiniz.

diş çıkaran bebek bebek rahatlatma yöntemleri diş çıkartma

Güzellik
Web Tasarım ve Yazılım Uzmanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.