Dolar 32,5882
Euro 34,7786
Altın 2.505,69
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Yağmurlu

En çok saç dökülen aylar

En çok saç dökülen aylar

En çok saç dökülen aylar

Saç dökülme sorunu ile her kes karşılaşıyor.Saçı dökülmeyen insan yoktur.Ama belli dönemlerde bu saç dökülmeleri hızlanmaya başlar.

Yapılan araştırmalara göre, en çok saç dökülen aylar  Eylül ve Ekim aylarıdır.

Bunun nedeni ise saçlarımızın Temmuz ayında telojen fazına girmesidir. Sonbahar’da da yeni saç yapımına başlayan dermalpapilla eski saç tellerinin dökülmesine vesile oluyor. Saçın telojen faza yazın ortasında girmesini ise bilim insanları bir kaç sebebe bağlıyor.

Yaz boyunca güneş saç evrimini hızlandırıyor ve yaz sonunda saçlarımızda hızlı yenilenme süreci başlıyor. Diğer bir sebep ise iklimin ve toprağın mevsimsel değişikliğe uğramasıyla meyvelerdeki vitamin ve asit baz dengesi değiştiriyor. Vücut bu değişikliklere alışana kadar saça ihtiyacı olan Çinko vitamin ve bazı amino asitlerin eksikliğini yaşıyor.
Üç  saç  yaşam evresi vardır:

Anajen dönem: Bu dönem iki ile 6 yıl sürer. Saç bu dönemde aktif olarak uzar.

Katajen dönem:Bu dönem bir ya da iki hafta sürer. Bu süreçte saçı ‘’yapan’’ dermalpapilla hücresi kökten ayrılır. Bu kök, yeni anajen fazına girerken dökülecektir ancak bu dönemde dermalpapilla saçlı derinin altında kalır.

Telojen dönem: Bu dönem iki ya da dört ay sürer. Bu süreçte saç ‘’hasat’’ zamanı yaşar; uzamaz ancak incelmemiş ya da tamamıyla dökülmemiştir; sadece, tam anlamıyla dinleniyordur.
Bu döngü tamamlandığında dermalpapilla hücresi tekrar saçlı derinin yüzeyine yaklaşarak eski telin dökülmesini, yeni bir saç telinin oluşarak anajen fazda uzamasını ve kaldığı yerden yaşam döngüsüne devam etmesini sağlar.

Saçlarınızın sağlığını istiyorsanız doğru beslenin,saç kurutma makinesini olabildikce az kullanmaya çalışın.

Güzellik
Web Tasarım ve Yazılım Uzmanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.