Dolar 32,3654
Euro 34,9610
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Anne Karnında Bebek Kaybı

Anne Karnında Bebek Kaybı

Anne Karnında Bebek Kaybı

Bazen hamilelikte bazı nedenlerden daha doğmadan bebek kayıplarını yaşanır.Bu çeşitli nedenlerden oluyor.Bunun yaşanmaması için gebe annenin doğuma kadar süre içerisinde düzenli olarak doktor kontrolünde olması gerekiyor.Annenin gebelikte sağlıklı olması ve bebeğin de sağlıklı bir şekilde doğması bu kontrollerle mimkin olabilir.

Anne karnında bebek kaybına sebep olan nedenler nelerdir:

  • Sık doğum aralığı 20 yaş altı ve 35 yaş üstü yapılan doğum,idrar yolunda olan kronik enfeksiyon ve hastalık,sistemik hastalıklar,yüksek tansiyon,düşük  doğum ağırlıklı bebek doğumu,150 sm ‘dan küçük boy bu nedenlerdendir.
  • Gebelikte kilo almama,çoğul gebelik,gebelikte zehirlenme,vajinal kanama,idrar yolu enfeksiyonu,rahim aüzı yetmezliği,bebek suyunun fazlalığı ,erken doğum,kansızlık,erken su gelmesi,damar iltihabı anne karnında bebek kaybına neden olabilir.

XX.yüzyılların başlarında İngiltere’de  bebek ölümlerinin yüksek olarak rastlandığı bölgede bir kaç on yıl sonra koroner kalp hastalığından ölüm orannının artdığı görülmüştür.Geriye dönük zamanlarda incelenen kayıtlarda bebek ölümünün en çok koroner kalp hastalığı sonucu olduğu tesbit edilmiştir.

 

Gebelikte olumsuz olaylar yaşandığında sadece çocuğu deyil ve aynı zamnada gelicek nesilleri de etkilemektedir.Annenin doğum ağırlığı çocuğun doğum ağırlığını belirlemede önemlidir.Beslenmesi yetersiz olan annelerde rahmin hormonal çevresinin fetusun üreme organının gelişmini etkilediği düşünülüyor.Doğduğunda küçük olan annelerin rahim boyları da küçüktür ve rahim küçüklüğü azaldıkça fetusun büyümesini kısıtlayan vücutta baskı artar.

Hamile kadınlarda Hipertansiyon,Diabetes Mellitus, Tiroid problemleri,kalp damar hastalıkları,hematolojik problemleriyi bir şekilde tedavi edilmelidir.Aksi takdirde bu hastalıkların etkisi bebeklere de geçer.Ayrıca gebelik döneminde içki,sigara ve ilaç kullanılmaması gerekir.

Yapılan araştırmalar sonuçunda kendiliğinden doğum başladığı anda aypılan sezaryen ve vajinal doğum arasında hiç bir fark bulunmadı.Doğumun bir problem olmadığı sürede kendiliğinden başlanmasına izin vermek gelecekte bebeğin sağlığı açısından oldukça çok önemlidir.

Yeni doğan bebeklerde göbek kordonun doğru ve zamanında kesilmesine de dikkat etmek gerekir.Bu işlem doğru yapılmazsa bir takım sorunlar yaşanabilir.

Doğumda göbek kornodunun geç kesildiğinde bebekte neler  olur?

  • beyin kanamasının her derecesi daha az gelişir
  • tansiyonlar daha düzenli seyredilir.
  • Kan alma ihtiyaçları daha az olur
  • Ağır barsak hastalığının (NEK) daha az bulunduğu belirtilmektedir.Tüm bu nedenlerden göbek kordonunda olan kanın hepsinin bebeğe geçmesine izin vermek gerekir.

Güzellik
Web Tasarım ve Yazılım Uzmanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.