Diş eti kanaması

Diş eti kanaması
Diş hastalıklarının en önemli belirtilerinden biri de diş kanamasıdır.Eğer dişinizi fırçalarken dişinizde kanamalar oluyorsa demek ki dişlerinizde ciddi sorunlar yaranmıştır ve diş kanaması diş eti hastalıklarının habercisidir.Uzmanlar bu sorunları yaşamamak için gereken şey düzenli diş bakımı,doğru fırçalama tekniklerini bilmek,diş ipi ve arayüz fırçası kullanmak olduğunu belirtiyorlar.
Uzmanları istatisklerine göre her 10 kişiden 9’unda diş kanaması problemi görülmektedir.Diş kanaması önemli bir sorun kimi görünmese de aslında diş hastalıklarının en ,önemli başlangıçlarından bir tanesidir.
Diş eti kanaması nedenleri nelerdir?
Diş eti kanamasına neden bakteri plağı ve diş taşı birikimleri sonucunda oluşan diş etlerinde ve diş çene içinde tutan kemikte itihapsal bir alan oluşmaktadır ki bu da diş kanamasına neden olur.
Diş kanaması nasıl önlenir?
Diş kanaması görülen bölgelerin daha dikkatli fırçalanması ve diş ipi kullanması ,aynı zamanda ağız hijjeni sağlanmalıdır.Kanama olan bölgede her hijjeni sağlamanıza ragmen kanama durmuyorsa en kısa zamanda diş doktoruna görünmeniz gerekir.
Diş eti kanamaları için yapılması gereken önlemler nelerdir?
Diş eti kanaması ile karşılaşmamak için en birinci yapılacak önlemler ağız hijjeninin sağlanmasıdır.Dişler mutlaka günde 2 kere fırçalanmalıdır.Sabah kalvaltıdan sonra ve gece yatmadan önce dişlerinizi fırçalamanız gerekir.Fırçalama süresi en az 2 dakika olmalı.Fırçalanırken hem diş etleri,hem de dişler fırça ile masaj yapılır gibi haraketlerle temizlenmelidir.Fırçalanma bittikten sonra diş arası bakımları mutlaka tam olarak yapılması gerekir.Bunun için gereken diş ipi ve ya diş arası fırça kullanmanız yeterlidir.
Diş kanaması diş kaybına neden olmaz.Sadece dişte olan her hangi bir hastalığın habercisidir.Kanama olan bölgeler evde yapılan önleyici tedbirler sonucu da ortadan kalkmazsa mutlaka diş hekimine görünmeniz gerekir.Diş hekimi sorunun ne olduğunu dişleri inceledikten sonra belirleyecektir.
Diş kanaması yaşamak istemiyorsanız zamanında dişlerinize daha iyi bakın ve ağız hijjeninizi her zaman kontrol altında tutun.