Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13 °C
Yağmurlu

Kürtaj

Kürtaj

Kürtaj

Kürtaj,kürtaj nedir ve onun riskleri hakkında konuşacağız.Bu konularda daha dikkatli olun.

Kürtaj nedir?

Kürtaj,rahimde büyümeye başlamış ve ceninden daha büyük,bebek hali almış olan çocuğun alınmasına deniliyor.Bu işlem son zamanlar daha sıkı bir şekilde denetlenmiştir ve sadece tıbbi derecede şart olduğu zamanlarda yapılmaktadır.Bu sandığınız kadar kolay bir iş değildir ve aynı zamanda oldukca çok risklidir.Şimdi kürtajin risklerinden konuşalım.

Kürtajın riskleri:

  • Perforasyon-Buna rahim delinmesi deniliyor.Rahim yumuşak bir organ olduğu için doğru yapılmayan işlem sonucu rahim delinmesi gibi sorunlar yaşanabiliyor.Delime büyük olduğunda ve kanama göründüğünde ameliyyata bile alınabilir.
  • Enfeksiyon:Steril olmayan ortamda çocuk aldırma,kişinin ihmali sonucu enfeksiyon oluşur ve bu da oldukca risklidir.Bu gibi durumlar fallop tüplerinde hasar ve rahim içinde oluşan yapışıklıklığa yol açabilir.
  • Rest Plasenta-Parça kalması:Bu durumlarda içeride kalan parça yoğun kanamalara neden olur ve tedavi için tekrar kürtaj edilir.
  • Hematometra-Rahim içi kan birikmesi.Çok nadir görülen bir sorundur ve oldukca ağrılı olur.Bu durumda rahim tolanmaz ,rahim ağzı kapanır .Böyle durumda içeriye kan birikmeye başlar.
  • Baçarısız kürtaj:Buyöntemde rahim ağzı yaraları,konisazyon,sezaryen ameliyatları,doğumsal rahim şekil bozukluğu,çift rahim anmolisi gibi nedenler olduğunda rahim ağzı açılmaz ve kürtaj yapılamaz.
  • Asherman-Yapışıklık sendromu:Bu işlem daha sonra kısırlığa yol açar.Rahim için yapışıklı adet görmeyi sonlandırır.Bu adeta temizleme zamanı enfeksiyon kapılması zamanı olşur.Tedavi için spiral takılarak hormon ilaçları kullanılır.
  • Hamileliğin devam etmesi:Bu durumda gebelik kesesi içesinde görüntülenme olmaz.İşlem yapılsa bile bebek kalır ve hamilelik devam eder.Bu daha çok 5 haftalıktan erken gebeliklerde görülmektedir.

Kürtaj sonrası bunlara dikkat:

  • İşlem sonrası fenalık,baygınlık,kendinden geçme hisslerinin yaşanması zamanı
  • Kanama fazla olursa ve gittikce güçlenirse
  • İşlem üzerinden 12-20 gün geçmesine rağmen sancı ve kanamalar olduğunda
  • Sancılı ve kramp tarzı şiddetli ağrı olduğunda
  • Yüksek ateş ve kötü kokulu akıntı görüldüğünde
  • Gebelik belirtisinin hala devam ettiği hakkında süpheleriniz varsa   hemen doktorunuza muracaat ediniz.

Cinsel ilişki zamanı daha dikkat olursanız bu tür acı verici işlem yapmak zorunda kalmazınız.Kürtaj sağlığınız için oldukca tehlikelidir.

SAĞLIKLA  KALIN.

 

 

Güzellik
Web Tasarım ve Yazılım Uzmanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.