Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Tam Güneş Tutulması 9 Mart 2016

09.03.2016
393
A+
A-
Tam Güneş Tutulması 9 Mart 2016

9 Mart 2016 yani bu gün Tam güneş tutulması gerçekleşecek. Güneş tutulması insanlık ve doğa için muhteşem bir olay olaydır. . 9 Mart Çarşamba (bugün) gerçekleşecek olan Tam güneş tutulması 2016 yılının ilk Güneş tutulması olacak ve sadece bu yıl bir kez gerçekleşecek. Tam Güneş tutulması ülkemizin saati ile 03.57’de görülebilecek. Türkiye bu doğa olayına maalesef şahit olamayacak fakat hazırlanan illüstrasyon videoları ile izleyebilecek.

Dünya bu tutulmayı ne yazık ki, bazı denizciler dışında tam olarak değil parçalı tutulma olarak gözlemleyecek. Tam Güneş tutulasını Sumatra, Borneo Sulawesi ve Pasifik Okyanusu’ndaki konumlardan görülebilecek. Güney/Doğu Asya, Kuzey/Batı Avustralya, Pasifik ve Hint Okyonusu gibi bölgelerde ise Parçalı Güneş tutulması şeklinde görülecek.

TAM GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?
Ay’ın Güneş’i Dünya’dan DİSK halinde görünen ışıkyuvarını tümüyle örtmesi ile oluşur. Güneş’in çok parlak olan ışıkyuvarı Ay’ın karanlık gölgesi ile örtülür ve Güneş’in ışıkyuvarından çok daha soluk olan Güneş tacı çıplak gözle görülebilir hale gelir. Tutulmaya ancak tam tutulma zamanında güvenli olarak çıplak gözle bakılabilir. Bu sırada hava, parlak yıldızlar ve gezegenler gözle görülebilecek kadar kararır. Tam tutulma, Dünya yüzeyindeki dar bir koridorda gözlenebilir.

TAM GÜNEŞ TUTULMASI İNSANLARI NASIL ETKİLEYECEK?
Peki tam güneş tutulması kimi nasıl etkileyecek? Hande Kazanova tam güneş tutulmasını yorumladı:
09 mart 2016 03:54 te Balık burcunda Tam Güneş Tutulması yaşayacağız. Bu tutulma daha çok Endonezya, Pasifik ve Güney Asya dan görülecek. Bir tutulma hangi bölgelerden veya ülkelerden görülüyorsa, o bölge veya ülkeler üzerinde değişimi gerçekleştirir.
Güneş tutulmaları kişisel olmaktan çok, daha fazla toplumsaldır. Önemli olayları, başlangıçları ve bitişleri hayatımıza taşır. Hayatımızda derin etkiler yaratır. Eğer kişisel haritalarımızda Güneş, Ay ve diğer Gezegenlerinizle birleşiyorsa, evine bağlı olarak büyük değişimleri ve dönüşümleri hayatımıza getirebilir.

Güzellik
Web Tasarım ve Yazılım Uzmanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.