Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16 °C
Az Bulutlu

Çocuk yetiştirirken dikkat etmeniz gerekenler

19.11.2016
386
A+
A-
Çocuk yetiştirirken dikkat etmeniz gerekenler

Çocuk yetiştirirken doğru bildiğimiz ,fakat yanlış olan bilgilere açıklama yapacağız.

Seksolog tavsiyesine göre çocuk yetişrirken cinsellikle ilgili hatalar bu şekilde sıralanmaktadır.Bu tavsiyelere uyursanız daha iyi olurç.

  • Çocuklarınıza ‘annem ,babam ‘ diyerek çhitap etmeyin.Bu haraket çocukta rol karmaşası yaratmaya neden oluyor.Eşlere hitap olunan ‘aşkım,sevgilim ,canım ,hayatım ‘ gibi laflar kullanmak da tamamen yanlış ve gereksiz bir hareketdir.
  • Ergenlik döneminde olan çocuklara ‘ayıp’ sözünü söylemeyin.Ayıp ne demek?Bunu kşmse bilmiyor zaten.En doğru haraket ,yanlış yapılan işin aydınlatılması,kötü ve yanlış taraflarını göstermek.
  • Erkek çocuklara karşı yanlış davranış.’Erkek adamdır ,arkadaşalrından ,porno filmlerden öğrenir’ diye düşünmeyin.Bu en çok çocuklarla ilişkisi olmayan,daha çok gelişmeyen ailelerde böyledir.Örneğin diğer gelişmiş ülkelerde anne baba ergenlik yaşına gelmiş çocukları ile kendileri açıkca konuşurlar.Gereken şeyleri anlatırlar.Çocuklara cinsel eğitim çok genç yaşalrında verilmelidir ki yanlış yapmasınlar.Kız veya erkeke fark etmez.
  • Genelde ailede ( tabi bu daha çok müslüman ailelerde oluyor bu) erkek çocuk babayla,kız çocuk anneyle konuşmalıdır diye bir anlayış var.Bu tamamen yanlış bir davranış tarzıdır.Yani böyle bölgü yapmak çocuklara zarar verebilir.Çocuklar ile daha aydın düşünceye,etrafı daha iyi göre bilme yeteneğine sahip olan ebeveyn konuşmalıdır.hangi ebeveyn rahat konuşabiliyorsa ,o da konuşmalıdır.Bu daha olumlu bir effekt verecektir.
  • Yanlış düşünce.Bazı ebeveynlerde çocuklar her şeyi bilirlerse daha çabıuk denemeye kalkarlar diye bir düşünce oluşur.Ama bu tamamen yanlış bir düşüncedir.Çünkü yapılar araştırmalarda sorusunun cevabını bulan çocuğun diğer çocuklara kıyasta daha iyi bir şekilde tatmin olduğunu görüyoruz.Bunu siz kendiniz de deneyin.Yani çocuğunuz soru sorduğunda cevap vermeyin,hayır olmaz ,ayıp diye cevaplar kullanın ve bakın bakalım nasıl bir tepki olaşacaktır.Sorunun cevabını bilmeyen çocuklar yanlış veya doğru olduğunu bilmedikleri şeyi denemeye daha çok hevesli olurlar.
  • Çocuklara çocuk gibi yaklaşın.Bazı ebeveynler çocukların sorularını büyük insan gibi yanıtlarlar.Bu tamamen yanlış bir cevaptır.Örneğin ‘bebek nerden gelir?’sorusu oldukca meşhur bir soru.’Öpüşerek ‘ diye cevap verilirse,bu çocukta oldukca yanlış düşüncelere neden olur.Çocuk her öptüğü insandan çocuk olacak diye algılar cevabı.Bu yüzden doğru cevabı çocuğun yaşına uygun bir şekilde vermek daha düzgün yoldur.

Yaş aralıklarına göre çocuklarla nasıl davaranmalı?

0-2 yaş arası:Anatomik olarak doğru isimleri kullanmaya başlayın.Böylece çocuk bu konuda daha pratik kazanmış olur.

2-5 yaş arası:Bu çocuklar erekek ve kız nedenleri arasındaki farkı merak ederler.Bunu doğru şekilde anlatmak ve özel bölgelerin neresi olduğunu anlatmak gerekir.

5-7 arası :Bu yaşta çocuklar birbirinin  özel bölgelerine bakmaya çok meraklı olurlar.Bunun doğru bir davranış olmadığını ,buna yanlızken yapabileceklerini ve bunu yapmak isteyen insanlara izin vermemeleri kmonusunda bilgi vermelisiniz.

7-9 yaş arası:bu yaştaki çocukların özel alan isteklerine saygı gmsterin.Kapısı kapanacaktır.Odasına izinle girilmesini isteyecektir.Tüm bunlara saygı duymalısınız.

Güzellik
Web Tasarım ve Yazılım Uzmanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.