Ünlü kadınların ‘Neden çocuğunuz yok?’ sorusuna cevapları!

Ünlü kadınların ‘Neden çocuğunuz yok?’ sorusuna cevapları!
Her çift evlenir -evlenmez hemen çocuk sahibi olmaya çalışır.Maddi durumu,eşiyle anlaşıp-anlaşmamaları umrunda olmayanlar sadece çocuk olsun yeter diye düşünüb evlenenler az değil.Büyük ve gelişmiş şehirlerde bu konu üzerine pek düşülmüyor ama daha küçük şehirlerde,köylerde çocuk olmadığı için hatta,yuvasını yıkanlar da az değil.Ama bu insanlardan farklı olarak ünlülerin çocuk olmasıyla ilgili düşünceleri çok farklı.
Bakalım ünlü kadınlar bu konuda ne düşünüyor:
Jennifer Aniston: “Vajinanızdan çıkmış bir çocuğunuz olmayabilir. Ama bu sizin annelik yapmadığınız anlamına gelmez: Köpeklere, arkadaşlarınıza, arkadaşlarınızın çocuklarına…”
“İnsanların hayatında çocuk olmamasının binbir türlü sebebi var ve kimsenin ‘şu yüzdendir’ demeye hakkı yok. Bu çok kaba, küstah ve cahilce.İnsanların benim üzerimde, kadınların üzerinde kurduğu ‘çocuk doğurmadığın için kadın olarak başarısız oldun’ baskısından hoşlanmıyorum. Bu hiç adil değil.”
Cameron Diaz: “İnanılmaz bir hayatım var. Bazı açılardan, bu hayata sahip olmamın sebebi çocuğumun olmaması.”
Ellen DeGeneres: “Sahiden, muhtemelen harika ebeveynler olurdu bizden. Ama bahsettiğimiz şey bir insan. Olağanüstü yetenekleriniz ve bu şeyi yapmak için bir dürtünüz ya da arzunuz yoksa yapmanız gereken işin yükü ve bütün o sorumluluklar… İşleri batırmak istemezdim. Hayvanlarımızla mutluyuz.”
Gloria Steinem:Amerikalı gazeteci ve kadın hakları savunucusu Steinem “Rahmi olan herkesin çocuk doğurma zorunluluğu ses teli olan herkesin opera sanatçısı olması zorunluğundan daha fazla değildir.”
Jennifer Westfeldt: “Pişman olma ihtimali çocuk doğurmayı zorunlu kılan bir sebep gibi durmuyor.”
Zooey Deschanel: “Sanki her kadın doğurmak için yanıp tutuşuyormuş gibi!.. Hiç zannetmiyorum. Kimse aynı soruyu bir erkeğe sormuyor.”
Şimdilerde hamile olan Deschanel 2014’te InStyle’a verdiği röportajda bir kadına sürekli bebek hakkında konuşmanın çok sinir bozucu ve cinsiyetçi olduğunu söylemişti. Bir kadının çocuk doğurmak isteyip istememesi önemli değil. Önemli olan her iki durumda da bu sorulara maruz bırakılıyor olması.
Marisa Tomei: “Neden kadınların ‘tamamlanmış’ insanlar olmak için çocuk doğurması gerektiğini bir türlü anlayamıyorum.” Bir kadın çocuk doğurmamışsa kadınlık potansiyelini sonuna kadar kullanmamış mı olur? Tomei bunu şiddetle reddediyor.