Güneş lekeleri

Güneş lekeleri
Artık yaz aylarındayız.Güneş ten rengimizi bronzlaştırmaya başladı.Güneşi zararlı etkileri her kes tarafından biliniyor ve hem kış,hem de yaz aylarında cildimizin güneşten zarar görmemesi için dikkat etmemiz gerekir.Uzmanların söylediklerine göre,güneşten korunmak ve kademeli bir şekilde güneşte kalmak çok önemli.Güneşte hiç bir zaman derisi soyulacak kadar yanmayın.Güneşe çıkarken güneş ışınlarının deriye etkisini azaltmak için ,cilt tipinize uygun koruyucular kullanmanız gerekir.
Güneş lekeleri,beyaz tenli,zor bronzlaşan,kolay kızaran ve güneşte aşırı derecede kalan kişilerde ,ani yanma,soyulma,tekrar kızarma ve s. gibi sorunlar yıllar sonra ortaya çıkar.Uzmanların dediklerine göre çilllenme özellikle de güneş ışınları altında daha da koyulaşır,göze çarpmayanları ise belirgin hale gelir.
Güneş lekeleri oluşumunda deri fototipinin etkili olduğunu belirten uzmanlar,güneş lekelerinin güneş temelli olduğunu ve deri fototipinin önemli olduğunu söylüyorlar.
Aşırı kızaracak şekilde yanmak olmaz.Güneş lekelerinde kötü huylu değişim riski çok azdır.Uzmanlara göre:ancak güneş hasarı belirtici olarak önemlidir ve güneş hasarlı deride erken yaşlanma ve bazı deri kanseri riskleri olmaktadır.Bu gibi sorunları yaşamak için güneşten korunmak,soyulacak kadar güneşte yanmamak,kızaracak bir şekilde yanmamak gerekiyor.
Deri fototipine göre açık renkli tene sahip kişiler 30,koyu renkli tene sahip kişiler 15 ve üstü koruma faktörlü ürünleri kullanmaları gerekir ve güneşe çıkmazdan 20-30 dakika önce uygulamaları daha uygundur.Özellikle de 11:00-15:00 saatleri arasında güneşte kalmamaları gerekir.
Güneş lekeleri tedavi edilebilir bir problemdir.Fakat tedaviden sonra sorunun yeniden oluşmaması için güneşten korunmak gerekir.Güneş lekelerinin tedavisi işlemlerine tıbbi ve kozmetik renk açıcı preparatlar,deri soyma işlemleri,lazer tedavileri,IPL ve krioterapi ( soğuk uygulama ve dondurma tedavisi) aittir.Tedavi uygulandıktan sonra aynı sorunların tekrar oluşmaması için muhakkak güneşten korunmak gereklidir.