Dolar 32,5586
Euro 34,8470
Altın 2.431,51
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Az Bulutlu

2016 sosyal medya yenilikleri.

11.03.2016
401
A+
A-
2016 sosyal medya yenilikleri.

2016 sosyal medya yenilikleri

Geçen seneyle karşılaştırırsak 2016 senesindeki sosyal medya yenilikleri bunlar:

Canlı yayın ve video:  Dijital dünyaya hızlı bir giriş yapan Periscope ve Snapchat’ten sonra, Facebook da canlı yayın güncellemesini duyurmuştu. Sosyal medyanın anlık paylaşımlardaki gücünü düşünürsek,videolar ve canlı yayınlar 2016 senesinde de daha çok kullanılacak.

Satın alma butonları: 2016’da mobil ticaretin ve alışverişin yükselişini izlemeye hazır olun. Pinterest’te 2015’te 60 milyondan fazla alışveriş yapılabilen panonun yer aldığı belirtiliyor. Facebookun, kullanıcıların uygulamadan çıkmadan alışveriş yapabilecekleri “satın al” butonu üzerinde çalıştığını duyuruldu. Sosyal medya platformlarının online alışverişi büyük ihtimalle gelecek sene de devam edecek.

Yayımlama seçenekleri: Sosyal platformlar, başka bir siteye yönlendirmeden uygulama içinde açılan yayınlarla, kullanıcıları uygulamalarında daha uzun süre tutmayı hedefliyorlar. Bu amaçla geliştirilen Facebook’un Instant Articles, Twitter’ın Lightning Project ve Snapchat’in Stories güncellemeleri, aynı zamanda dijital yayıncılığın tanımını da değiştirecek gibi görünüyor.
Veri gizliliği: Tanışma sitesi Ashley Madison’ın hacklenip bilgilerinin sızdırılmasıyla, kullanıcıların sosyal ağların gizlilik ilkeleriyle ilgili endişelerin çok olması kullanıcıların sosyal medyaya olan güveni günden  güne zorlaşdığı için , 2016’da veri gizliliğini artırmak için önemli değişiklikler yapılması bekleniyor.

Müşteri ilişkileri yönetimi: Adweek’te yayınlanan bir habere göre, markaların dijital dünyadaki içeriklerinin %25’ini kullanıcılar oluşturuyor. Yani, tüketicileriniz, sizin asıl sesiniz. Sosyal medya platformlarının da bu durumu göz ardı etmeyerek müşteri ilişkileri yönetimine fayda sağlayacak yenilikler sunacağını düşünüyoruz.
Yeni platformlar:  Hızlı değişen sosyal medya platformunda 2016 senesinde de  yeniliklerin olacağını bekliyoruz.

Güzellik
Web Tasarım ve Yazılım Uzmanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.