Teknolojide gelişmeler 2016

Teknolojide gelişmeler 2016
Adeta dakika itiberiyle değişen teknoloji insanları şaşırtmaya devam ediyor.Bunların bazıları zarar,bazıları iyiliğimize tabi ki.Şimdi iyiliğimize gelişen teknolojinin sunduğunu yeni ürünlere bir bakalım.Bakalım bize neler sunuyor:))))
Aquila İHA
Aquila insansız hava aracı yapıldı.Facebook’un dünyanın en ücra köşelerine internet bağlantısı taşıyabilmek için bulduğu en son çözüm bu. Daha önce Google tarafından helyum dolu balonlarla yapılması öngörülmüş projenin bir adım ötesi. Aquila bir kez havalanınca üç ay boyunca hiç inmeden havada kalabiliyor. Kanat genişliği bir Boeing 737 ile nerdeyse aynı. Yolcu uçaklarının irtifasının 18 ila 27 kilometre üstünde süzüldüğü için hava koşullarından da etkilenmiyor. Enerjisini ise sırtındaki güneş panellerinden sağlıyor.
Oculus
Oculus 3 boyutlu görüntü ve muhteşem ses performansı ile sizi film izliyorsanız filmin, oyun oynuyorsanız oyunun içine koyuyor.Bu cihazla manyak olmayan kaldıysa iyice kafası gidecek.))
Pepper Robot
Pepper Robot Japonların yaptığı bir robot. İnsanlarla iletişim kurabildiği için humanoid olarak da sınıflandırılıyor. Sizinle iletişim kurmakla kalmıyor, yüzünüzün ifadesinden mutlu, mutsuz, kızgın olup olmadığınızı hatta şaşırdığınızı bile anlayabiliyor. Japonya’da piyasaya çıkış fiyatı yaklaşık 6.000 Türk Lirası olarak öngörülüyor.Yalnız yaşayanlara iyi bir arkadaş olur bence.)))
Facebook M
Facebook M, Facebook mesaj içinde yer alan sizinle yazarak haberleşen ve sorularınızı yanıtlayan bir robot oluşturdu. Şu anda sadece Kaliforniya bölgesinde tam anlamıyla çalışıyor, kısa süre de bütün dünyaya yayılması bekleniyor.Hadi hayırlısı.