Dolar 32,5193
Euro 34,8902
Altın 2.441,68
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Ağız kokusu.

29.02.2016
410
A+
A-
Ağız kokusu.

Ağız kokusu.

Bazen en temiz insanın bile bazi sebepler nedeniyle ağzı koka bilir.Ağzımızın kokması bir çok rahatsızlıklar doğurur,iletişim problemi yaşamamızı çoğaltır.Bu problem nerdense her dört kişiden birinde görülen bir sorundur. Kötü nefes problemi kişilerde özgüven eksikliğine neden olan, psikolojik sorunlara yola açabilen  olan bir rahatsızlıktır.

 Ağız kokusu ve sebepleri nelerdir bir bakalım.Ağız kokusunun bir çok nedeni olabilir. Nefes kokusu, akciğer enfeksiyonlarının (pnömoni bronşit vs.) yol açtığı yada Sindirim sistemi bozukluklarından kaynaklanır. Yenilen qıdaların gereği şekilde sindirilememesi nedeniyle sindirim kanalında açığa çıkan gazlar kişinin isteği ve bilgisi dışında ağıza yükselir.
Bakteriler : Kötü nefesin çoğu bakteri kaynaklıdır, Bakteriler yemek artıklarınında üremeye başlar, ve bu nedenle de ağızda koku yaranır.
Ağız Hastalıkları : Diş eti iltihabı veya diş eti hastalıkları gibi bazı ağız hastalıkları kötü koku nedenidir.
Diğer hastalıklar : Diyabet, Karaciğer hastalıkları , mide, duodenum ülseri , böbrek sorunları, ağız yaraları, kanser ağızın kokmasına neden ola bilir
Gıda :Yediğimiz bazı gıdalar ağız kokusu yaratır.bunlar her kesin bildiği sarımsak, soğan, sosis, fermente peynir, balıktır ki,ağzınızın kokmasını istemiyorsanız bu gıdaları yemekten kaçınınız.
Stres : Duygusal stres, kötü sindirime neden oluyor ki bu da yaşadığımız hayatda sinirsiz tek bir gün dahi yoktur.

Ağız Kokusu nasıl tedavi olunur:
İlk önce bu problemin nedenini öğrenmek için doktora danışmalısınız. Ondan sonra tedavi yöntemleri uygulamağınız doğru ve daha etkili olur.Ağız kokusunu tedavi etmek  ve ya önlemek için bazı şeylere dikkat etmeniz gerekir.Örneğin :

Diş fırçası ve diş ipi gibi: Genel olarak dişler, dil ve ağız dahil her yemekten sonra temizlenmelidir. Herhangi bir yerde bunu yapmak için durum uygun olmadığında veya diş fırçası, diş ipi gibi eşyaları olmadığında atık miktarını azaltmak için su ile ağzınızı çalkalamanız ya da biraz elma veya havuç çiğnemeğiniz çok yararlı olacaktır.

Dilinizi temizlemeniz gibi : Dil içerdiği yoğun bakteriler nedeniyle ağız kokusundan sorumlu olabilir. Dişlerinizi fırçaladığınız zaman, dilinizide fırçalamayı imhal etmeyin.

Ağız kokusuna neden olan yemeklerden kaçının.Hızlı gıda yeme alışkanlığından kaçının, gıdaları çiğnemek, sindirim sistemine yardımcı olur ve bağırsaklarda fermente gıdalar oluşmasını önler .Ağız bakterilerini ortadan kaldırmak ve tükürük salgısını teşvik etmek için su bol miktarda su için.

E vitamini içeren gıdalar yemek ağız kokusunu önlemede yardımcı olabilir.

Ağız kokusu gizleme : Kötü nefes durumlarında nane şekeri kullanımı ağız kokusunu gizlemeye yardımcı olur.
Ağız Kokusu için bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?

Ağız kokusunu gidermek için bildiğimğz bazı bitkileri kullana biliriz.Bu bitkiler:

Nane (Mentha) : Bu sarımsak ve soğan gibi kötü kokulu bitkilerin, soluk vermede ortaya çıkan kötü kokuyu gidermenize yardımcı olur.

Maydanoz (Petroselinum crispum) : Nane ile aynı fonksiyona sahiptir. (Maydanozun ezilmesiyle elde edilen suyu günde 3 yemek kaşığı alın) Maydanozun toksisite etkisi olabilir, tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır.

Tarçın (Tarçın zeylanicum): Tarçın yaklaşık 50 kadar aromatik bileşenler içerir İçeriğinde bulunan Kumarinler ve vanilya ağızda kalan gıdalrda üremeye başlayan bakteri gelişimini engelleyen bakteriyostatik özellikleri ile ağız kokusunu önler. Bir litre suya rendelenmiş bir yemek kaşığı Tarçın kaynatılarak hazırlanan enfüzyon ile Gargara yapılması ağız kokularına neden olan bakteri gelişimini engeller.

Dereotu (Anethum graveolens): Kullanımı ve etkisi kakule gibidir. Bu bitki tohumlarını çiğneyerek kötü nefesi önleyebilirsiniz.

Nane (Mentha piperita) : Nane antibakteriyel özellikleri ile ağız kokusuna neden bakterileri öldürmek için kullanılır. 3 damla nane tentürü ile diş ve diş etleri ile dil fırçalanırsa . Taze nane bitki yaprakları çiğnenerek ya da bir su bardağı başına kurutulmuş bir kaşık nane bitkisi kaynatılarak hazırlanan infüzyon ile gargara yapılması muhakkak etkili olacaktır.

Zencefil (Zingiber officinale) : Zençefil ağız kokularını önlemede çok iyi bilinen bir bitkidir. Özellikle zencefil turşusu kötü nefesi ortadan kaldırmağınıza ve yemeklerden sonra nefes tazelemeğinize  cok yardımcı olur

Güzellik
Web Tasarım ve Yazılım Uzmanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.